Systrar i jeans


$$$-Pokerface

Den här boken är för mig lika kär nu som för fem år sedan.

Systrar i jeans är en okomplicerad bok som är svår att inte älska, eller åtminstone tycka om. Den handlar om fyra bästa vänner som för första gången kommer att spendera en hel sommar åt skilda håll. Lena ska till Grekland, med sin lillasyster Effie. Tibby ska vara hemma och jobba. Bridget ska på ett fotbollsläger. Och Carmen ska hälsa på sin pappa första gången sen hennes föräldrar skiljde sig.

För att inte helt glömma bort varandra, eller sakna varandra för mycket, hittar Tibby ett par jeans i Carmens garderob som Carmen har köpt i en second handaffär. De här jeansen visar sig vara magiska och de passar alla fyra. De bestämmer sig för att var och en ska få ha jeansen i max en vecka innan de ska skickas vidare till nästa person. Systerskapet skapas och så börjar sommaren.

Komplikationer uppstår och sommaren blir inte som de har tänkt sig Lena blir ihoptussad med en väldigt snygg grekisk pojke, Tibby får en jobbig unge på halsen när hon försöker göra en dokumentär om olika människor, Bridget blir kär i en äldre pojke och Carmens pappa visar sig vara mer än bara Carmens pappa. Berättelsen om de fyra vännerna fylls ändå med pinsamheter, ilska, kärlek, sorg och glädje. Som en oerhörd känslig läsare grät jag floder, det blev jobbigt och sorgligt, men stundtals kom jag på mig själv med att skratta lågt för mig själv.

Boken Systrar i jeans har inte bara fått tre uppföljare, med undertitlarna andra sommaren, tredje sommaren och fjärde sommaren, utan har också blivit film.

2 kommentarer:

  1. Oj, det var längesedan man läste dem.
    Det jag minns att jag älskade mest var alla citat i början på varje kapitel; det flesta var så träffande och som den citatnörd jag är är konceptet oslagbart...

    SvaraRadera
  2. + http://www.imdb.com/title/tt1018785/

    SvaraRadera