Bröd & mjölk

Bröd & mjölk är en kvinnas berättelse om hennes relation till mat och minnen kopplade till olika maträtter. Det är allt ifrån mandariner, som hon hetsåt en gång när hon var liten, risgrynsgröt som hennes mormor gjorde och som hon försökte göra om för att ge sin dotter samma omvälvande upplevelse, till hennes mammas ointresse för mat i hennes barndom. Det känns lite som att hon skriver detta för att ta reda på varför hon har en sådan problematisk relation till mat, där hon ibland hetsäter och lämnas med tomhet.

Bröd & mjölk var behaglig att läsa, språket flyter på väldigt lätt, men det var kanske lite för repetitivt ibland. Det kändes lite samma samma, men det gör den inte dålig. Det är en kort och naggande god roman som jag tyckte om. Jag sträckläste Karolina Ramqvists roman Alltings början för tio år sedan. Hoppas det inte dröjer ännu ett decennium innan jag läser något mer av henne igen. 

1 kommentar:

  1. Läste denna förra sommaren. Tyckte den var bra som sommarläsning, men upplevde den också som... en tydlig ätstörningsbehandlingsövning? Sen borde väl inte syftet (varför/hur boken kom till) påverka bedömningen/kvaliteten. Men hade svårt att sluta tänka på det när jag läste.

    SvaraRadera