Andra om böcker

Fråga: Har ni tips på andra bloggar? Vilka läser ni?

Eftersom jag är den av oss som mest läser bloggar, skriver jag det här inlägget själv. Liksom allt annat finns det en hel ocean av bloggar och ingen är den andre lik, men jag har märkt att de (bok)bloggar som tilltalar mig är de som inte är så långt ifrån Bookbirds, både estetiskt och innehållsmässigt. Jag tycker mig även ana en positiv trend när det gäller läsning i internetvärlden. Flera "vanliga" youtubare som jag har följt har börjat prata om böcker de har läst, liksom större bloggar i Sverige.

Sedan vill jag också tipsa om hemsidan bokbloggar.nu som samlar nya inlägg från bloggar med litterär inriktning.

Untitled


--------

Bokblomma

Linneas recensioner är bland de mest välgenomförda enligt mig. I ett inlägg får vi: en längre recension, en kort sammanfattning, citat från boken som inlägget handlar om, fakta om både författaren och boken, samt baksidetext. Förutom recensioner skriver hon också inlägg av mer personlig karaktär och nya händelser i litteraturvärlden. Det bästa är variationen på inläggen.

Bokhora

Den här bloggen behöver nog ingen vidare beskrivning, men det här är vad jag tycker om med den: att den har ett så stort spektrum av boktips att det är svårt att inte hitta någonting som kan passa någon, dessutom djupgående analyser av diverse ting som alltid är intressanta.

Bokskadad

Man uppdaterar nuförtiden väldigt sällan, men när hon väl gör det tar mitt hjärta ett litet glädjeskutt. Hennes inlägg är ofta välbalanserade, har god ton och känns välplanerade.

Bokstaden

Bokstaden skrivs av Ninni som jobbar som ungdomsbibliotekarie. Kan också vara den bokblogg som jag har följt allra längst. Ninnis lästakt fascinerar mig otroligt, likaså hennes energi, och mer ofta än sällan så har hon läst en bok som jag precis har spanat in.

Booksessed

Amanda är en av mina favoriter i bokbloggarvärlden, för att jag tycker att hennes recensioner är reflekterande och välskrivna. Hon tar även fina litteraturrelaterade bilder från hennes vardag som hon skriver om och befinner sig dessutom i Brighton den här terminen för att studera.

Emma Håkansson

Emmas blogg är fylld av fina och inspirerande boktips, samt teckningar hon gjort och fotografier hon har tagit. Emma är också en citatskattsamlare av första rang. 

Nubb.no

Nubb är en blogg som uppmärksammar nordiska bloggare som skriver om nordiska ungdomsböcker. Just nu kommer inläggen från bloggar som mest skrivs på danska/norska/svenska/finska, men det finns en ambition för att också få in isländska bloggare. Vem som helst som skriver om ungdomslitteratur från Norden är välkommen att bidra.

Perelandran

En relativt nystartad blogg som drivs av Anna, som beskriver sig själv som en bokälskande bibliotekarie. Hennes recensioner är långa och välskrivna. Dessutom tycker jag om de bilder på böcker hon själv har tagit till sina inlägg.

Söstra mi

Hanna Sofia bor i Finland. Hennes blogg är en av de nyare upptäckter jag har gjort på sistone. Hon blandar skrivande och läsande, vardag och dröm. Poetisk och mjuk, vill jag beskriva den som.

--------

Vilka bloggar läser du? Tipsa oss gärna!

6 kommentarer:

 1. Men åh du gör mig ju generad... tack så hemskt mycket för dina fina ord! Och för tipsen på andra bloggar, jag ska definitivt kolla in de andra. Tack!

  SvaraRadera
 2. P.S. Mycket fin ny header!

  SvaraRadera
 3. Å, snällasnälla ni, blir så glad när någon tycker om det en gör! Tack för alla fina tips, så kika igenom hela listan. :) Jag kan tipsa om http://bokunge.se för fina bilderbokstips, och http://www.kulturkollo.se för bra temalistor! Och http://blog.picturebookmakers.com för konstnärliga bilderboksskapare, även om böckerna i sig kan vara lite svåra att få tag på! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack tack för alla jättebra tips!

   Radera
 4. Tack fina för att du tipsat om min blogg!

  SvaraRadera