All the birds, singingJake Whyte är född och uppvuxen i Australien, men bor nu på en karg, väderbiten ö någonstans i Storbritannien tillsammans med sin hund, som heter Dog, och sina får.

Vad gör hon där?! Varför så ensam? (Vem döper sin hund till Dog?)

Evie Wyld rullar på ett elegant sätt upp sin berättelse åt två håll samtidigt: vartannat kapitel tar oss framåt, från bokens startpunkt sett. Vartannat tar oss däremot bakåt, vilket gör att vi ofrånkomligen, lite i sänder, tar kommer allt närmre vad som kan få någon att vilja lämna allt långt bakom sig... Ni kan kanske gissa att det inte är så trevligt, alltid. Men det är väldigt välskrivet, Wyld har utöver en viss originalitet förmågan att lämna ut exakt rätt mängd information, och lämna lagom många trådar lösa. Dessutom verkar hon vara väl insatt i det här med får.

Jag vet inte vad som egentligen gör att jag ändå inte vill utnämna den här boken till en mesfavorit. Läs, så kan vi diskutera?

3 kommentarer:

  1. Helt irrelevant kommentar för att jag inte har läst den men: Fin bild!

    SvaraRadera
  2. Haha, det där med får! Ibland undrar man om författarna måste göra research och isåfall hur mycket... men denna verkar intressant! (Och en bra titel för er blogg).

    SvaraRadera
  3. Era kommentarer belyser två av anledningarna till att jag läste boken,he he...

    SvaraRadera